Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος - Γκριγκοριάν Σοφία

Αιγαίου 92
171 24 Νέα Σμύρνη

Τηλέφωνο 210 93.70.879
Κινητό τηλέφωνο 6977 77.33.67

%64%65%72%6D%6F%69%61%74%72%65%69%6F%40%67%6D%61%69%6C%2E%63%6F%6D

map

Στην αρχή

Άρθρα - Γκριγκόριαν Σοφία στη Νέα Σμύρνη


Μολυσματική Τέρμινθος

Αυτό είναι μολυσματική τέρμινθος, μια κοινή καλοήθης λοίμωξη του δέρματος που προκαλείται από έναν ιό ευλογιάς.

Οι μεμονωμένες βλάβες είναι βλατίδες στο χρώμα του δέρματος 2 έως 5 mm σε διάμετρο, με ένα μαλακό λευκό πυρήνα.

Οι βλάβες ευνοούν τις κάψεις και συχνά περιβάλλονται από έκζεμα (κόκκινο ξηρό δέρμα με κνησμό), ακόμα και σε μη-ατοπικά παιδιά.

Ανοσοκατεσταλμένα παιδιά και ενήλικες αναπτύσσουν συχνά ιδιαίτερα εκτεταμένες μολύνσεις και δεν ανταποκρίνονται στις θεραπείες.

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις που απαιτούν ενεργή θεραπεία και υποχωρούν αυτόματα.

Η λοίμωξη υποχωρεί γενικά μέσα σε δύο χρόνια χωρίς θεραπεία.
Για την αφαίρεση μεμονωμένων βλαβών χρησιμοποιούμε laser CO2 η διαθερμοπηξία.

Άπειρες θεραπείες μπορεί να οδηγήσουν στη δημιουργία ουλών, πράγμα που είναι σπάνιο.

Οι βλάβες αντιμετωπίζονται επιπλέον με τις εξής θεραπείες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • εφαρμογές σαλικυλικό οξέος
 • κανθαριδίνη, που εφαρμόζεται με προσοχή!
 • κρυοθεραπεία
 • απόξεση ή εκτομή (εάν είναι απαραίτητο με τη χρήση τοπικού αναιθητικου),
 • TCA25%-35% τοπικά σαν μια εναλλακτική τοπική ανοσοκατασταλτική θεραπεία
 • Όπως επίσης τη χρήση της κρέμα για συντήρηση κρέμα Aldara για έως και 8 εβδομάδες εναλλακτικά.
Ροδόχρους Πιτυρίαση

- Περιγράφηκε το 1860 από τη Γαλλίδα Δερματολόγο Camille Gibert.

-Είναι μια "γρίπη του δέρματος» και έχει υποτεθεί ότι ο ιός Humanherpes 6 και 7 (HHV6 και 7) θα μπορούσαν να συμμετέχουν.

- Οι κλινικές βλάβες χαρακτηρίζονται σαν δακτυλιοειδής βλάβες με μία περιφερειακή στεφάνη.

Κανονικά οι βλάβες είναι συμπτωματικές, αλλά μερικές φορές συνοδεύονται με φαγούρα και συνήθως προηγούνται γριππώδη συμπτώματα, πυρετό, κακουχία κλπ.

Η πρώτη βλάβη είναι συνήθως μεγαλύτερη και για αυτό το λόγο ονομάζεται "μητρική βλάβη".

-Το ιστορικό των ασθενών είναι σημαντικό και είναι σκόπιμο, διότι πρέπει να αποκλεισθεί η δευτερογενή σύφιλη.

-Η νόσος είναι αυτοπεριορισμένη, και πολλές φόρες η θεραπεία είναι συμπτωματική (κατά της φαγούρας), είναι το μόνο που χρειάζεται.

Η αρχική περιγραφή της νόσου .

Οι 2 πιο χαρακτηριστικές μορφές που έχουμε παρατηρήσει σε αυτή την κατηγορία είναι:

 1. Η μία που περιγράψαμε παραπάνω, η εμφάνιση της οποίας μοιάζει με λειχήνα και ψωρίαση.

 2. Μια άλλη μορφή η οποία θα μπορούσε κανείς να ορίσει ως ροδόχρου πιτυρίαση η οποία παρουσιάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

- Smull furfuraceous σημεία, τα οποία είναι πολύ ελαφρά χρωματισμένα, ακανόνιστα, και πάντα χωρίζονται από το φυσιολογικό δέρμα.
Είναι κνησμώδες, και εμφανίζονται στο άνω τμήμα του σώματος και του θώρακα, με προδιάθεση για επέκταση στο λαιμό, και το άνω τμήμα των βραχιόνων και των μοιρών, οπού όμως μπορεί να εξαπλωθεί διαδοχικά από πάνω προς τα κάτω κατά τη διάρκεια της νόσου.

Η νόσος έχει διάρκεια από 6 εβδομάδες έως 2 μήνες.

-Η νόσος επηρεάζει συνήθως τις γυναίκες και παρατηρείται η εμφανίσει της νόσου αρκετά συχνά σε ζεστές εποχές του έτους.
Θεωρείται σχεδόν νόσος των νεαρών ατόμων και των ατόμων των οποίων το δέρμα είναι λεπτή και ευαίσθητη.

Συνήθως μετά από 2 μήνες εάν δεν ανταποκριθεί στις θεραπείες ,χρίζεται και επιβάλλεται να γίνει βιοψία .

Σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις – Seborrhoeik Keratosis

Σμηγματορροϊκή κεράτωση ή σμηγματορροϊκή υπερκεράτωση:  είναι  καλοήθεις βλάβες με  επιδερμικό πολλαπλασιασμό των κυττάρων, όπου  είναι  «κολλημένα» στο δέρμα σαν «τσίχλα».

Περιγράφηκαν οι βλάβες για πρώτη φορά από τον αυστριακό δερματολόγο Ι. Neumann.

Το Σήμειο Leser Trélat είναι η γρήγορη εμφάνιση πολλαπλών βλαβών και συνδέεται με την εσωτερική κακοήθεια. Θα πρέπει να προκαλείται από την έκκριση του EGF (επιδερμικού αυξητικού παράγοντα) του νεοπλάσματος. 

Δεν απαιτούν θεραπεία οι βλάβες, αλλά μπορεί να αφαιρεθούν για αισθητικούς λόγους μόνο.

Τι σημαίνει Δερματολόγος, Αισθητική Δερματολογία, Δερματοχειρουργική & Παιδοδερματολογία

Ο όρος «δερματολόγος» προκαλεί συχνά σύγχυση. Για να κατανοήσουμε αυτή την έννοια, μας βοηθάει να ξέρουμε ότι όλοι οι δερματολόγοι λαμβάνουν εκπαίδευση σε:

 

Ιατρική - Κλινική Δερματολογία: Διάγνωση, θεραπεία, και πρόληψη των ασθενειών, που επηρεάζουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.

 

Dermatopathology - Δερματο-παθολογο-ανατομια: Διάγνωση ασθενειών, που επηρεάζουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια με την αφαίρεση του δέρματος - βιοψία και εξέταση του δέρματος κάτω από ένα μικροσκόπιο.

 

Χειρουργική Δερματολογία: Θεραπεία ασθενειών, που επηρεάζουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια, χρησιμοποιώντας μια χειρουργική διαδικασία σε όλο το πάχος του δέρματος και σε όλα τα σημεία του προσώπου, σώματος, άκρων, τριχωτό της κεφαλής.

 

Αισθητική Δερματολογία: Αντιμετώπιση  δέρματος (σημάδια γήρανσης, ακμής και μετά από κάποιες παθήσεις αντικατάσταση είτε με filles, είτε με λίπος μετά από λιποαναρρόφηση), στα μαλλιά, στα νύχια, χρησιμοποιώντας μια θεραπεία, που έχει ως στόχο να βελτιώσει την εμφάνιση του/της ασθενούς και όχι τη θεραπεία μιας δερματικής ασθένειας.

 

Πολλοί δερματολόγοι δεν  εκτελούν όλα τα παραπάνω. Παραδείγματα θεραπειών που εκτελούν κάποιοι  δερματολόγοι   στο χώρο της αισθητικής δερματολογίας περιλαμβάνουν:

 

Χειρουργική επέμβαση για να μειώσουν τα σημάδια ακμής με την μέθοδο μικρομεταμοσχεύσεων από την δότρια περιοχή και η τοποθέτησή τους στο πρόσωπο.

Ένεση αλλαντοτοξίνης Α-BOTOX και τα FILLERS, για  να δώσουν την λύση στην αντιγήρανση του πρόσωπου, για  μια πιο νεανική εμφάνιση, όπως επίσης ενέσιμη σκληροθεραπεία στα κάτω άκρα με εξαιρετικά καλά αποτελέσματα, χρήση Aqualix για λιποδιάλυση, σύσφιξη στην κοιλιακή χώρα, στους μηρούς και στους γλουτούς, αυτόλογη και μη μεσοθεραπεία σε σώμα - πρόσωπο, συνδυαστικά και μη με τα νήματα PDO και COG.

 

Λέιζερ χειρουργική επέμβαση για μείωση, αφαίρεση  μικρών φλεβών, για σημάδια  ηλικίας, τατουάζ ή ρυτίδες.

 

Η Δερματολογία συμπεριλαμβάνει  πλήρως και την καλλυντική – κοσμετολογική δερματολογία.

 

 

Η Δερματολογία σήμερα παγκοσμίως είναι μια πολύ επιτυχημένη και πολύ χρήσιμη ειδικότητα, που συμπεριλαμβάνει την Κλινική Δερματολογία & Αφροδισιολογία, Ογκοδερματολογία, Δερματοπαθολογοανατομία, Παιδοδερματολογία, Δερματοχειρουργική και Κοσμετολογική Δερματολογία.

Λόγω της μοναδικής εκπαίδευσής τους, οι δερματολόγοι έχουν τις ιατρικές γνώσεις και δεξιότητες, που είναι απαραίτητες για την ασφαλή διεξαγωγή πολλών αισθητικών εφαρμογών και δερματοχειρουργικών επεμβάσεων.

 

Ένας πετυχημένος δερματολόγος σε όλες τις εφαρμογές, επεμβάσεις και εκτιμήσεις, σημαίνει πολλά χρόνια στο χώρο της δερματολογίας και όχι μόνο.

 

Mohs (προφέρεται «Moes») χειρουργική επέμβαση, εξειδικευμένη θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος.

Η επανορθωτική χειρουργική για τη θεραπεία πληγών, που προκαλούνται από τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου του δέρματος.

 

Χημικά peelings – Αποφολίδωση

 

Μεταμόσχευση μαλλιών

 

Λιποαναρρόφηση (αφαιρεί μικρή ποσότητα λίπους, ενώ ο ασθενής παραμένει ξύπνιος) με τοπική αναισθησία, αποκάλυψαν οι δερματολόγοι για πρώτη φορά.

 

Χειρουργική επέμβαση με λέιζερ (CO2) laser

Επειδή οι δερματολόγοι γνωρίζουν τόσα πολλά για την αισθητική χειρουργική, έχουν κάνει σημαντικές συνεισφορές σε αυτό τον τομέα της ιατρικής.

 

Λιποαναρρόφηση, η οποία βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια των ασθενών.

Ένας τρόπος για μεταμόσχευση μαλλιών, που δίνει στους ασθενείς μια φυσική όψη - γραμμή των μαλλιών. (F.U.I,STRIP,FUE)

 

Εξελίξεις στη χρήση πολλών λέιζερ (ND-YANG,ALEXANDRITIS PLUS.Q-SWEETSED,CO2,FRAXIONAL ,DIODE SOPRANO LASER,ARION LASER κ.λπ.)

 

Οι γιατροί, οι οποίοι δεν λαμβάνουν εκπαίδευση σε αισθητικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, δεν προσφέρουν  αισθητικές επεμβάσεις. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η ποιότητα και η ασφάλεια της διαδικασίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα του ατόμου, που καλείται να εκτελεί την διαδικασία. 

 

Τι είναι παιδοδερματολογία

Τι είναι παιδοδερματολόγος;

 

Εάν το παιδί σας έχει μια δερματική ασθένεια, που επηρεάζει το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια πρέπει να απευθύνεστε σε παιδοδερματολόγο.

 

Ο παιδοδερματολόγος είναι ένας δερματολόγος, που ειδικεύεται στη διάγνωση και στη θεραπεία δερματοπαθειών των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων και των νεογνών και των βρεφών. Ο παιδοδερματολόγος πρέπει να έχει εξειδίκευση στην παιδοδερματολογία τουλάχιστον για 1 χρόνο και να έχει παρακολουθήσει κάποια ιατρεία παιδοδερματολογίας ανά τακτικά διαστήματα Η δερματική νόσος μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά με διαφορετικό τρόπο και μόνο ένας παιδοδερματολόγος κατανοεί αυτές τις διαφορές.

 

Ορισμένες ασθένειες, που επηρεάζουν το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια είναι πιο συχνές στα παιδιά. Ορισμένες από αυτές τις ασθένειες εμφανίζονται μόνο στα παιδιά. Ασθένειες, που ένας παιδοδερματολόγος είναι ικανός να λάβει μέτρα για να τις αντιμετωπίσει, ασθένειες που περιλαμβάνουν τα σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

 

Η παιδοδερματολογία συμπεριλαμβάνει:

 

 • Ατοπική δερματίτιδα (που ονομάζεται επίσης έκζεμα)
 • Ψωρίαση
 • Ασθένεια του δέρματος εκ γενετής
 • Λοιμώξεις του δέρματος
 • Λεύκη
 • Κονδυλώματα
 • Μολυσματική τέρμινθος
 • Αλωπεκίες
4-HYDROXYANISOLE(4-OHA)

4-υδροξυανισόλη (4-ΟΗΑ)

4-ΟΗΑ είναι μια ουσία αποχρωματισμού δέρματος με πολύ καλά αποτελέσματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των διαταραχών hyperpigmentary-με υπερμελάγχρωση, όπως το μέλασμα - χλόασμα και φακίδες.

Αυτός ο παράγοντας μειώνει τον αριθμό των κυττάρων που παράγουν μελανίνη στο δέρμα και μπορεί να λευκάνει το δέρμα σε σημαντικό βαθμό.

Ωστόσο, θα πρέπει να είναι ενήμεροι οι ασθενείς για τις πιθανές παρενέργειες, όπως τον ερεθισμό του δέρματος στην αρχή της θεραπείας.

Μη ομοιόμορφος αποχρωματισμός δεν εμφανίζεται  συνήθως με τη χρήση 4-ΟΗΑ. Τα προϊόντα 4-ΟΗΑ εφαρμόζονται μία η δύο φορές την ημέρα και η λεύκανση του δέρματος εμφανίζεται συνήθως μετά από 3-4 εβδομάδες. Η μέγιστη λευκαντική δράση επιτυγχάνεται εντός 6-8 εβδομάδων. Στη συνέχεια, το προϊόν μπορεί να εφαρμοστεί μία φορά την εβδομάδα  για να διατηρηθεί η λευκαντική δράση.

Ο συνδυασμός της 4-ΟΗΑ με τρετινοΐνη ενισχύει σημαντικά την δραστικότητα της λεύκανσης 4-ΟΗΑ.Την θεραπεία αυτή εφαρμόζουμε στο ιατρείο συνδυαστικά με άλλες θεραπείες και έχουμε μεγάλη επιτυχία με αποτελέσματα που κρατάνε!

Αξιολόγηση της νέας λεύκανσης του δέρματος ...

Assessment of a new skin brightening emulgel containing glycolic acid, lactic acid, kojic acid, arbutin and UVA/UVB filters in females mith melasma.


Αξιολόγηση της νέας λεύκανσης του δέρματος που περιέχει
Emulgel γλυκολικό οξύ, γαλακτικό οξύ, κογικό οξύ.

 

Κριτήρια Ένταξης

 

 • 35 ασθενείς που αποτελούνται από γυναίκες ηλικίας 25 έως 40
 • Τύποι δέρματος Fitzpatrick Ι έως IV
 • Σταθερό μέλασμα επιδερμικών ή μικτού τύπου

 

Η θεραπεία εφαρμόστηκε κάθε πρωί για 30 ημέρες.

Η αξιολόγηση έγινε κατά την ημέρα 0 (βασική γραμμή) και μετά από 30 ημέρες: Η κλινική αξιολόγηση με MASI (Δείκτης Σοβαρότητας Περιοχής) έδειξε μείωση κατά 42%.

 

Instrumental - αντικειμενική αξιολόγηση έδειξε μείωση κατά 11% των καφέ κηλίδων και το 32,7% των σημείων UV- φωτογήρανση.

Η θεραπεία ήταν καλά ανεκτή.

 

Σχόλιο: Οι συγγραφείς αναφέρουν ότι «λίγα» (ποσοστό μη καθορισμένο) επεισόδια του ερεθισμού του δέρματος και δυσφορία με αίσθηση καύσης ήπιας έντασης ήταν παρόντα και ότι αυτό οφείλεται στη χρήση των α-hydroxya υδροξυοξέα (ΑΗΑ). Ωστόσο, ένας έντονος ερεθισμός για τη θεραπεία μελάσματος (χλοάσματος) - (μάσκα εγκυμοσύνης) μπορεί να αφήνει μια μετα-φλεγμονώδη υπέρχρωση, η οποία είναι σχεδόν μόνιμη και χρειάζεται πολύ προσοχή!

 

Φωτοδυναμική Θεραπεία PDT για την αντιμετώπιση Φωτογήρανσης

Εισαγωγή

 

PDT χρησιμοποιείται συνήθως σε actininc-ακτινικη κεράτωση (AK), βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC), πλακώδες καρκίνωμα (SCC), σε ακμή και Bowen.

 

Metvix (μεθυλ-aminolelulinic οξύ) (Galderma) εφαρμόστηκε 3 ώρες στις βλάβες με κλειστή περίδεση λόγω φωτοευαισθησίας, πριν την εφαρμογή φωτός Aktilite 37J / cm2 (Galderma).

90 ημέρες μετά τη διαδικασία: οι ασθενείς αξιολογήθηκαν κλινικά, έγιναν βιοψίες στο δέρμα με καλά αποτελέσματα και με την ποιότητα της ζωής των ασθενών να εμφανίζεται βελτιωμένη σημαντικά.

 

Η θεραπεία χρησιμοποιείται για λεπτές ρυτίδες, σε σκληρότητα προσώπου (αντιγήρανση), σε ηλιακή ελάστωση αποδεικνύεται ορατή βελτίωση.

Βαθιές ρυτίδες, τελαγγειεκτασία, ερύθημα προσώπου και υπερτροφία των σμηγματογόνων αδένων έδειξαν λιγότερο αξιοσημείωτη βελτίωση.

Στις διαφάνειες ιστολογο-παθολογίας διαπιστώθηκαν: αυξημένη ελαστίνη και κολλαγόνο. 

 

Ποιότητα ζωής ερωτηματολογίου:

 • 27 ασθενείς ήταν ικανοποιημένοι με τη βελτίωση
 • 2 διαπίστωσαν βελτίωση στην επαγγελματική τους ζωή.
 • 18 σημειώνουν βελτίωση της κοινωνικής τους ζωής.
 • 6 ανέφεραν βελτίωση στη συναισθηματική τους ζωή.
 • 3 ανέφεραν βελτίωση στη σεξουαλική τους ζωή.

 

Σχόλιο: PDT θα μπορούσε να είναι μια επιλογή όταν υπάρχουν κακοήθεις παθήσεις του δέρματος, σε συνδυασμό με την φωτογήρανση.

 

Πηγή πληροφοριών: Η φωτοδυναμική θεραπεία με methylaminolevulinate (MAL) για τη θεραπεία της φωτογήρανσης. 71η Ετήσια συνάντηση του ΔΣΕ (Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας) - Μαϊάμι, Φλόριντα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ).

 

Η Δρ Σ. Γκριγκοριάν είναι μια έμπειρη δερματολόγος, που συμμετείχε στη συνάντηση αυτή στις ΗΠΑ και μεταφέρει τις εμπειρίες και τις γνώσεις της πάνω στο αντικείμενό της, ενημερώνοντας έτσι τους ασθενείς της για τα καινούρια δεδομένα στην δερματολογία διεθνώς!

 

 

Η υδροκινόνη που προκάλεσε μετα-φλεγμονώδη υπέρχρωση στην ακμή (Vulgaris)

Στους πιο σκούρους φωτότυπους (Fitzpatrick IV και άνω), η χρήση της υδροκινόνης μπορεί να αφήσει μετά- φλεγμονώδη υπέρχρωση (ΡΙΗ) μετά από ενεργή φλεγμονώδη ακμή.

Πρόληψη των ενεργών βλαβών είναι σημαντική και από την εμπειρία μας είναι αποτελεσματική με μία χαμηλή δόση με τοπικά αντιβιοτικά και / ή benzoyle υπεροξειδίου.

Ωστόσο, οι βλάβες της ΡΙΗ, επιπροσθέτως πρέπει να προστατεύονται από τον ήλιο πιο συχνά, όταν χρησιμοποιούμε υδροκινόνη.

Οι συγγραφείς αναφέρουν την χρησιμότητα της συμμετοχής τοπικής υδροκινόνης σε συγκέντρωση 4%, που συνδέεται με ένα ήπιο στεροειδές ή ρετινοειδές. Η θεραπεία υδροκινόνης γίνεται δύο φορές ημερησίως για μέχρι και 6 μήνες. Τα ρετινοειδή και τα στεροειδή χρησιμοποιούνται δύο φορές ημερησίως για 2 εβδομάδες, εκτός από τα Σαββατοκύριακα.

Οι συγγραφείς αναφέρουν μόνο ερεθισμό. Ωστόσο, κάποιος πρέπει να γνωρίζει ότι η υδροκινόνη είναι μια φαινολική ένωση που έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, λόγω τοξικολογίκων ανησυχιών. Ως εκ τούτου, η θεραπεία θα πρέπει να είναι χωρίς κίνδυνο (πέρα από την πιθανότητα μιας μικρής ενόχλησης, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί με οποιαδήποτε κρέμα).

 Dr. Σοφία Γκριγκοριάν

Ψωρίαση στα παιδιά, τα κλινικά και θεραπευτικά χαρακτηριστικά της νόσου.

Psoriasis in Children: Clinical and Therapeutical Features - Ψωρίαση στα παιδιά, τα κλινικά και θεραπευτικά χαρακτηριστικά της νόσου.

 

Ψωρίαση στα παιδιά: Κλινικά και θεραπευτικά χαρακτηριστικά της νόσου

 

Η ψωρίαση είναι ένα σοβαρό δερματικό και όχι μόνο πρόβλημα στα παιδιά;

-Σε 27% των περιπτώσεων, η ψωρίαση εμφανίζεται πριν από την ηλικία των 16. Στο 16% των παιδιών πριν από την ηλικία των 2.

- Αντιπροσωπεύει το 4,1% των παθήσεων του δέρματος σε αυτή την πληθυσμιακή ομάδα.

-Όπως και σε ενήλικες, έτσι και σε παιδιά η νόσος  πιο συχνά εμφανίζεται σε χώρες βόρειας Ευρώπης. Πράγματι, στη Γερμανία η επίπτωση είναι υψηλότερη στο βόρειο μισό της χώρας, σε σύγκριση με τον Νότο.

 

 

Ποιες περιοχές του σώματος έχουν πληγεί περισσότερο συχνά;

-Το τριχωτό της κεφαλής εμπλέκεται 58% των περιπτώσεων.

-Το πρόσωπο εμπλέκεται σε 47% των περιπτώσεων.

 

Τι άλλο θα πρέπει να σκεφτούμε; (ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ)

-Σε συμμετοχή του τριχωτού της κεφαλής

1) tinea capitis

2) το έκζεμα και η

3)

 

Τι είναι το υαλουρινικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό, που  βρέθηκε σε ζώα.

Είναι ένα από τα λίγα στοιχεία που είναι ουσιαστικά ταυτόσημη σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.

Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να δεσμεύσει  μεγάλες ποσότητες νερού, απορροφά περισσότερο από 1000 φορές το βάρος Επιπροσθέτως, το υαλουρονικό οξύ συνδυάζεται με κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η τριπλή δέσμευση της ελαστίνης, κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέως παρέχει ελαστικότητα και όγκο στο δέρμα.

Το υαλουρονικού οξύ  μεταβολίζεται γρήγορα και πρέπει να παράγεται  συνεχώς  από τα κύτταρα.

Η γήρανση του δέρματος, και η έκθεση σε οξειδωτικά, για ρύπους και σε υπεριώδη ακτινοβολία, μειώνει  την ικανότητα των κύτταρων  να παράγουν υαλουρονικό οξύ.

Ως αποτέλεσμα, το δέρμα αρχίζει να μειώνει  τον όγκο του, με επακόλουθο σχηματισμό ρυτίδων  και πτυχώσεων.

Τι είναι το διασυνδεδεμένο υαλουρινικό οξύ

Στη φυσική του μορφή, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υγρό , που αναλύεται στο σώμα  σε μόλις 12 ώρες.

Cross-linking είναι μια διαδικασία κατά την οποία οι ξεχωριστές αλυσίδες του υαλουρονικού οξέος είναι διασυνδεδεμένες (χημικά δεσμευμένο) μαζί, μετατρέποντας το υγρό υαλουρονικο οξύ σε μία γέλη ή gel, ένα μαλακό στερεό συστατικό.

Το σώμα μεταβολίζει διασυνδεδεμένο υαλουρονικό οξύ περισσότερο αργά , καταλήγοντας σε ένα μεγαλύτερης διάρκειας επίδραση. Για το λόγο αυτό, διά του δέρματος υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στην αισθητική ιατρική για την προσωρινή αντικαταστήσει του  χαμένου  υαλουρονικού  οξέως και για την αποκατάσταση του όγκου του προσώπου και του  σώματος.

Συχνά, προστίθενται μερικές ποσότητες του ελεύθερου υαλουρονικού οξέος να αυξήσει την ευκολία της ένεσης, καθώς λειτουργεί ως μια λιπαντική ουσία. Η συνεκτική ιδιότητα της γέλης εξαρτάται από την ελαστικότητα του.

Τα  Fillers με υψηλό G θεωρούνται συνεκτικό  τζελ και ενδείκνυνται για διόρθωση βαθύτερων ρυτίδων, όπως ρινο-χειλικη αύλακα  ή γραμμές μαριονέτα, ενώ πληρωτικά με χαμηλότερο G υποδεικνύονται για τη θεραπεία της μεγαλύτερες περιοχές ,όπως τα ζυγωματικά και τα μάγουλα.

Διαφορετικές ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος  σε μια απλή κατάταξη:

 • Χαμηλού μοριακού βάρους  υαλουρονικό οξύ,  είναι χρήσιμο για την αναζωογόνηση

Και για  μικρές ρυτίδες:

 • Μέσο  υαλουρονικό οξύ: χρήσιμο για βαθύτερες ρυτίδες, τις γραμμές και τα χείλη.
 • Υψηλού  μοριακού βάρους υαλουρονικό οξύ: χρήσιμο για μεγαλύτερες περιοχές ως
 • Malar περιοχές
Macrofillers: Υαλουρονικό Οξύ για το Σώμα

Η χρήση  πληρωτικού υαλουρονικού οξέος  για την ενίσχυση του σώματος ήταν η πρώτη φορά, που περιέγραψε ένας δερματολόγος  το 1899 από Gersuny, που εγχέεται σε σιλικόνη στο όσχεο του ασθενούς, προκειμένου να ανασυνθέσει έναν όρχι μετά από ορχεκτομή.

Από τότε, έχει υπάρξει μια σταθερή αύξηση στη χρήση εμφυτευμάτων και ουσιών πλήρωσης να αναδιαμορφώσει τα ελαττώματα του σώματος.

Το υγρο και το τζελ γίνονται ενέσιμες μορφές , για την αύξηση του μαστού (π.χ. σιλικόνη, παραφίνη, polyalkylimide και πολυακρυλαμιδίου υδρογέλη).

Ωστόσο, η χρήση αυτών των υλικών έχει να κάνει με πολλές επιπλοκές, όπως χρόνιες φλεγμονώδεις αντιδράσεις, σχηματισμό οζιδίων, σχηματισμό κοκκιωμάτων..

Δεδομένου ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες ,που απαιτούνται για την ενίσχυση του σώματος από ό, τι για την αύξηση του προσώπου, το Macrolane σκεύασμα έχει μετατραπεί σε παχύτερο gel για να αυξάνει τον όγκο των  ιστών του σώματος, απλά καταλαμβάνοντας χώρο (με παρόμοιο τρόπο με μόνιμα εμφυτεύματα).