Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος - Γκριγκοριάν Σοφία

Αιγαίου 92
171 24 Νέα Σμύρνη

Τηλέφωνο 210 93.70.879
Κινητό τηλέφωνο 6977 77.33.67

%64%65%72%6D%6F%69%61%74%72%65%69%6F%40%67%6D%61%69%6C%2E%63%6F%6D

map

Στην αρχή

Αισθητική Δερματολογία & Αισθητική προσώπου - σώματος Γκριγκόριαν Σοφία στη Νέα Σμύρνη


Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος, Σοφία Γκριγκοριάν, με έδρα της τη Νέα Σμύρνη, χάρη στην μακρά εμπειρία της και την ειδίκευση πάνω στο αντικείμενο εφαρμόζει προηγμένες μεθόδους και στον τομέα της αισθητικής δερματολογίας.

Γι αυτό, μην καθυστερείτε άλλο! Επικοινωνήστε σήμερα κιόλας μαζί της για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού και να πείτε οριστικό «αντίο» στο πρόβλημα σας!


Αισθητική δερματολογία

Νέες μέθοδοι της Αισθητικής Δερματολογίας και της Αισθητικής μη επεμβατικής χειρουργικής υπόσχονται με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας να ανανεώσουν το πρόσωπό μας και να αδυνατίσουν το σώμα μας με λιγότερο πόνο, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με καλύτερη στόχευση.

Στο σύγχρονα διαμορφωμένο ιατρείο της εφαρμόζει εξατομικευμένα πρωτόκολλα αντιγήρανσης με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα φυσικής τελειότητας, που υποστηρίζονται από εξελιγμένες τεχνικές και σύγχρονο εξοπλισμό, πιστοποιημένες από τα κορυφαία ευρωπαϊκά και διεθνή ιατρικά κέντρα.

Η Δρ. Σ. Γκριγκόριαν έχει τις πολύ καλές γνώσεις της ανατομίας των περιοχών που θεραπεύει, για να είναι ασφαλής η χορήγηση και το αισθητικό αποτέλεσμα, συζητώντας τις λεπτομέρειες της επέμβασης, τη διάρκειά τους και τα πιθανά ανεπιθύμητα συμβάντα. Η επιλογή των αισθητικών εφαρμογών, η τεχνική ένεσης και ο όγκος του υλικού που θα ενεθεί, καθορίζονται σύμφωνα με την ανατομική περιοχή, τον τύπο του ελλείμματος, το επιθυμητό αποτέλεσμα και την εμπειρία του γιατρού.

Botox (Μπότοξ)

Η αλλαντική τοξίνη (botox και disport) παράγεται από τον μικροοργανισμό Cl. botulinum.

Στο πρόσωπο, η δράση του botox είναι να αδρανοποιεί προσωρινά και τοπικά τους μιμικούς μύες του προσώπου. Μειώνει την κίνηση στους μικρούς, δηλαδή, μύες που προκαλούν τις εκφράσεις, όπως του θυμού, της λύπης, της έκπληξης, της απορίας, κλπ. Οι μύες αυτοί συσπώμενοι δημιουργούν τις ρυτίδες και εκεί ακριβώς στοχεύει το botox. Για παράδειγμα, ο σφιγκτήρας των βλεφάρων συσπάται για να κλείσει το βλέφαρο. Ταυτόχρονα όμως δημιουργεί τις ακτινωτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, που είναι κοινώς γνωστές ως "πόδι της χήνας". Με το botox, στην κατάλληλη δόση και σωστή θέση, οι ρυτίδες αυτές απαλύνονται, χωρίς να χάνουμε την εκφραστικότητά μας.

 

Τρόπος δράσης στην υπεριδρωσία

Στην πρωτοπαθή υπεριδρωσία, το botox διακόπτει το νευρικό ερέθισμα που φτάνει μέχρι τους ιδρωτοποιούς αδένες. Πρέπει να επισημανθεί ότι η εφαρμογή botox σε τέτοιες καταστάσεις εμποδίζει την υπερβολική εφίδρωση κι όχι τη φυσιολογική παραγωγή ιδρώτα.

Τρόπος δράσης στην ημικρανία

Το botox βοηθά τις κεφαλαλγίες τάσης και την ημικρανία, με αποτέλεσμα το botox να δίνει λύση στις ημικρανίες.

Η δράση του botox είναι παροδική και υποχωρεί μετά από 4-6 μήνες.

Botox (Μπότοξ)

 • Botox για ανύψωση της γωνίας φρυδιού
 • Botox για ρυτίδες μύτης (bunny lines)
 • Botox για ρυτίδες λαιμού (βελτιώνει την χαλάρωση λαιμού)
 • Botox ρυτίδων στόματος και χειλιών
 • Botox στο μπούστο (ντεκολτέ) γι νεανικότερη όψη
 • Botox για την ανύψωση των γωνιών του στόματος, ώστε να εξαλειφθεί η θλιμμένη έκφραση (marionette lines).
Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για ρυτίδες χειλιών (ρυτίδες του καπνιστή) καθώς και για αυτές γύρω από το στόμα, στις ρινοπαρειακές αύλακες, αλλά και οπουδήποτε στο πρόσωπο. Προτιμάται επίσης για αύξηση του όγκου των χειλιών αν επιθυμούμε σαρκώδη χείλη και για να τονίσουμε τα ζυγωματικά (μήλα) στο πρόσωπο.

Περιοχές που χρησιμοποιούνται είναι:

 • ρυτίδες χειλιών
 • ρυτίδες στόματος
 • ρυτίδες παρειών
 • σε χείλη για αύξηση του όγκου (σαρκώδη χείλη)
 • ζυγωματικά
 • σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
 • σε ρυτίδες μετώπου, ματιών, μεσοφρύου (συνήθως μετά από botox)
 • σε ουλές ακμής

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι γλυκοζαμινογλυκάνη, ένα φυσικό συστατικό του δέρματός μας.

Όταν το αποτέλεσμα του υαλουρονικού οξέος δεν μας ικανοποιεί, μπορούμε να το απομακρύνουμε με την υαλουρονιδάση.

PDO - Νήματα

Το καινούριο Lifting

Πρόκειται για την καινούρια μέθοδο για lifting προσώπου και λαιμού. Παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το 2013.

Με την εφαρμογή νέων νημάτων επιτυγχάνεται σύσφιγξη των χαλαρωμένων δερματικών ιστών χωρίς χειρουργικές τομές δίνοντάς τους ανανεωμένη εμφάνιση σε μια μόλις συνεδρία.

Τα νήματα είναι ασφαλή και φέρουν την έγκριση διεθνών ιατρικών και φαρμακευτικών οργανισμών.

Η συνολική βελτίωση ολοκληρώνεται σε 2-3 μήνες.

Η χρήση τους αποσκοπεί στην επαναφορά των ιστών που έχουν χαλαρώσει στη σωστή τους θέση χωρίς χειρουργείο.

PRP Total PlasmaLift

Η Total PlasmaLift είναι μια καινοτόμος νέα θεραπεία.

Άρχισε πρόσφατα να εφαρμόζεται στο εξωτερικό και αποτελεί την πιο αγαπημένη θεραπεία των VIP γιατί έχει το αποτέλεσμα χειρουργικού lifting χωρίς να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση και νυστέρι. Το νέο πρωτόκολλο ανάπλασης και αντιγήρανσης Total PlasmaLift συνδυάζει μοναδικά τη δύναμη δύο ήδη πρωτοποριακών θεραπειών του Fractional Laser και της αυτόλογης θεραπείας βλαστοκυττάρων - PRP.

Η δύναμη του laser ενωμένη με τη δύναμη των βλαστοκυττάρων, κάνουν τη θεραπεία Total PlasmaLift την πιο δημοφιλή, με εντυπωσιακά αποτελέσματα βαθιάς, ολικής ανάπλασης και αναδόμησης του δέρματος του προσώπου.

Η θεραπεία Total PlasmaLift ξεκινά με την εφαρμογή του Fractional Laser που δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και ενεργοποιεί τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Μεσοθεραπεία

Λέγοντας μεσοθεραπεία, αναφερόμαστε στην εισαγωγή (έγχυση) συγκεκριμένων ουσιών μέσα στο δέρμα, ενδοδερμικά, για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων του δέρματος.

Τα τελευταία χρόνια η μεσοθεραπεία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στον τομέα της Κοσμητικής Ιατρικής, όπου και εφαρμόζεται, για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, για την ανανέωση του προσώπου, για τη σύσφιγξή του.

Εφαρμόζονται δύο είδη μεσοθεραπείας: Η Αυτόλογη και η Ετερόλογη.

 • Ετερόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου: Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ουσίες και υλικά που εισάγονται στο δέρμα, ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και βάση την εξατομικευμένη ανάγκη κάθε προσώπου. Μερικές από αυτές είναι: υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες A, C, E, ρετινοϊκό οξύ, ιντεμπενόνη (ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά), DMAE αμινοξέα, αυξητικοί παράγοντες και πολλές άλλες. Αποτελέσματα: Έντονη βελτίωση υφής της επιδερμίδας, απάλυνση ρυτίδων, λόγω του ότι το ίδιο το έρμα ξεκινάει από μόνο του τη διαδικασία επούλωσής του. Αυξάνεται η σφριγηλότητα της επιδερμίδας, καθώς και η ενδογενής ενυδάτωση του δέρματος, χαρίζοντας λάμψη, σφριγηλότητα και νεανική όψη, αφού η συγκεκριμένη θεραπεία ενεργοποιεί την κυτταρική αναγέννηση και τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και κατά συνέπεια του κολλαγόνου. Εκτός από το πρόσωπο, μπορεί να γίνει και στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στη ράχη των χεριών, στην κοιλιά, στους μηρούς για την κυτταρίτιδα, σε συνδυασμό με λιποδιαλυτές ουσίες.
 • Αυτόλογη Μεσοθεραπεία - Αναζωογόνηση ιστών: Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία αξιοποιεί το πλάσμα του ίδιου του ασθενούς - συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων και των λευκοκυττάρων- με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων.

  Νέες μέθοδοι της Αισθητικής Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής υπόσχονται με τη βοήθεια τη σύγχρονης τεχνολογίας να ανανεώσουν το πρόσωπό μας και να αδυνατίσουν το σώμα μας με λιγότερο πόνο, πιο γρήγορα και με καλύτερη στόχευση.

  Οι δερματολόγοι μας ξεναγούν στις νέες επεμβατικές και μη αισθητικές μεθόδους για το πρόσωπο και για το σώμα.
 • Μικροβελόνες για παραγωγή κολλαγόνου (καινούρια μέθοδος): Μια νέα μέθοδος με μικροβελόνες υπόσχεται βελτίωση των ρυτίδων και των ουλών από ακμή. Η μέθοδος εφαρμόζεται με τη χρήση μια ιατρικής συσκευής που δημιουργεί χιλιάδες μικροτσιμπήματα στο δέρμα. Κάθε βελόνα της συσκευής εισχωρεί στην επιδερμίδα, σε εύρος περίπου 0,1 mm. Η οπή κλείνει γρήγορα "προτρέποντας" τοδ έρμα να ενεργοποιήσει την επούλωση, πιθανώς και την ίδια ημέρα.

  Η μέθοδος εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί 20'-30'. Μετά την εφαρμογή της μεθόδου, ο οργανισμός ενεργοποιεί τον μηχανισμό αναγέννησης με φυσιολογικό τρόπο, για να επιδιορθώσει το δέρμα κάτω από την επιδερμίδα. Έτσι, παράγεται νέο κολλαγόνο. Χρειάζεται να περάσουν έξι εβδομάδες για να φανούν τα αποτελέσματα.

  Για σημάδια από ακμή, μπορεί να χρειασθούν έως και πέντε συνεδρίες.
 • Δερμοαπόξεση με διαμάντια: Η δερμοαπόξεση με διαμάντια σύμφωνα με την ένωση Πλαστικών Χειρουργών της Αμερικής, αποτελεί μία από τις 5 κορυφαίες μη-επεμβατικές θεραπείες με ορατά και άμεσα αποτελέσματα.

  Πρόκειται για μια εντελώς ανώδυνη μέθοδο που αντιμετωπίζει προβλήματα του δέρματος, όπως αφυδάτωση, ακμή, δυσχρωμίες και πανάδες, αποκαθιστά τη λάμψη και την απαλότητα της επιδερμίδας, αλλά και βελτιώνει τα σημάδια γήρανσης του δέρματος.

  Η μέθοδος δερμοαπόξεσης που χρησιμοποιούμε ονομάζεται Silkpeel.

  Με την ελεγχόμενη δερματοαπόξεση και έγχυση θεραπευτικών ουσιών:

                - Ενυδατώνουμε το δέρμα
                - Αντιμετωπίζουμε την ακμή
                - Λευκαίνουμε τις κηλίδες
                - Θρέφουμε το δέρμα με βιταμίνες
                - Καθυστερούμε τη γήρανση με αντιοξειδωτικά
                - Ανανεώνουμε το δέρμα

 • Συνδυασμός δερμοαπόξεσης με διαμάντια και υαλουρονικού οξέος: Μια νέα μέθοδος αντικατάστασης του υαλουρονικού οξέος είναι η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια, σε συνδυασμό με την εναπόθεση μάσκας που περιέχει καψαλίδια, ρυθμιζόμενης απελευθέρωσης υαλουρονικού οξέος.

  Με ελαφρά πίεση, τα καψαλίδια σπάνε και απελευθερώνεται το υαλουρονικό οξύ. Η θεραπεία ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και των πιο ευαίσθητων.
Τα Lasers

Εφαρμογές με τα πλέον εξελιγμένου τύπου δερματολογικά Laser προέλευσης Η.Π.Α., εξασφαλίζοντας εξαιρετική ασφάλεια και υψηλή αποτελεσματικότητα χωρίς ουλές ή άλλες παρενέργειες.

Αναίμακτη και ανεκτή θεραπεία με ή χωρίς τοπική αναισθησία.

Fraxel Laser

Το Fraxel Laser αποτελεί την κορυφαία λύση στην κλασματική αναδόμηση της επιδερμίδας προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

Το fraxel θεωρείται ό,τι καλύτερο για την αναδόμηση, αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας. Είναι laser νέας τεχνολογίας το οποίο έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για την ανάπλαση του δέρματος. Η θεραπεία με τοfraxel εφαρμόζεται σε ασθενείς με ουλές ακμής, λεπτές ρυτίδες, ρυτίδες έκφρασης, χαλάρωση, ουλές, μέλασμα, φακίδες και κηλίδες.

 

Το fraxel χρησιμοποιείται με απόλυτη επιτυχία όχι μόνο στην περιοχή του προσώπου αλλά και στο λαιμό, τα χέρια, το στήθος αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος. Ένα ακόμη πλεονέκτημα του fraxel είναι η σημαντική βελτίωση των ραγάδων, εκεί όπου όλες οι άλλες μέθοδοι είχαν έως τώρα φτωχά αποτελέσματα.

Άλλες εφαρμογές Laser

 • Laser αγγειακών βλαβών
 • Laser για υπεριδρωσία
 • Laser για ενεργό ακμή
 • Laser για αφαίρεση tattoo
 • Laser ψωρίασης
 • Laser λεύκης
 • Laser για αντιμετώπιση προκαρκινικών βλαβών
 • Laser αποτρίχωσης
 • Αιμαγγειώματα
 • Tattoo


Αισθητική προσώπου

Ευρυαγγείες προσώπου

Στο πρόσωπο εντοπίζονται κυρίως στις κεντρικές και πλάγιες περιοχές, γύρω από την μύτη, και στο πηγούνι. Σε αντίθεση με τις ευρυαγγείες στα πόδια, οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο οφείλονται στη διάσπαση του κολλαγόνου.

Θεραπεύονται αποτελεσματικά με εξελιγμένα Laser, όπως το Παλμικό Laser Δραστικής (Long Pulse Pulsed), Dye Laser και το Long Pulse Nd.Yag.

Ανανέωση Προσώπου

• Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια

• Η φωτοδυναμική ανανέωση

• RR (ραδιοσυχνότητες) TRIPOLLAR

• CARBOXYTHERAPY

• PRP (Αυτόλογη Μεσοθεραπεία)

• Micropeeling RR μία επαναστατική θεραπεία (φυσική νεότητα με τις καινούριες τεχνολογίες)


• Endermolift (φυσική τεχνική αντιγήρανσης)

• Εγχύσεις για ρυτίδες έκφρασης

• Ενέσεις εμφυτευμάτων

• Χημικά peelings - TCA (διάφορες συγκεντρώσεις) jessener, AHA, κλπ. -εφαρμόζονται στο πρόσωπο, λαιμό

• Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι.Αισθητική σώματος

Λιποαναρρόφηση με ραδιοσυχνότητες

Μέχρι σήμερα η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων ήταν μη επεμβατική εφαρμογή με στόχο τη βελτίωση του περιγράμματος των γραμμών του σώματος, είτε συρρικνώνοντας τα λιποκύτταρα, είτε βελτιώνοντας την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Στη νέα τεχνική ο γιατρός, αφού κάνει μια μικρή οπή στο δέρμα (όπως γίνεται στην κλασική λιποαναρρόφηση) και πριν προχωρήσει στη λιποαναρρόφηση, χρησιμοποιεί μια ειδική λεπτή κάνουλα του μηχανήματος ραδιοσυχνοτήτων (RF). Αρχικά τοποθετεί αυτή τη λεπτή κάνουλα κάτω από το δέρμα και με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων -που παράγουν θερμότητα- λιώνει το λίπος. Συνεχίζει με τη λιποαναρρόφηση και, τέλος, αφαιρεί το λιωμένο λίπος.

Το πλεονέκτημα αυτής της καινούριας μεθόδου είναι ότι δεν απαιτείται μεγάλος χρόνος ανάρρωσης του ασθενούς.

Λιποδιάλυση

Οξύ που παράγει το ανθρώπινο συκώτι, επιστρατεύει η επιστήμη και τορπιλίζει το τοπικό λίπος, που ταλαιπωρεί την πλειοψηφία γυναικών και ανδρών. Η νέα θεραπεία λιποδιάλυσης είναι ενέσιμη, μη χειρουργική, ονομάζεται AQUALYX και απαλλάσσει απλά και ασφάλεια γυναίκες και άνδρες από τα τοπικά "μαξιλαράκια λίπους".

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το AQUALΥX περιέχει δεσοξυχολανικό οξύ, ένα είδος χολικού οξέος, το οποίο λειτουργώντας ως "τορπίλη" διαλύει τα μαξιλαράκια του τοπικού λίπους, τα οποία δεν υποχωρούν με την άσκηση και τη σωστή διατροφή.

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους από 18 μέχρι 60 χρόνων.

Κρυολιπόλυση (fusiomed ice duo)

Η κρυολιπόλυση με τη μέθοδο FusioMed Ice Duo αποτελεί το επόμενο "όπλο" στη μείωση του σωματικού λίπους προσφέροντας μια αναίμακτη και εντελώς ακίνδυνη καταστροφή των λιποκυττάρων από περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση λίπους, όπως είναι η κοιλιά, οι γλουτοί και οι μηροί.

Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, απαιτούνται από 1 έως 3 συνεδρίες και το αποτέλεσμα είναι ολοκληρωμένο μετά από τρεις μήνες. Το αποτέλεσμα είναι οριστικό και δεν χρειάζεται επανάληψη.

 • Αποτελεί μια ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ μέθοδο
 • Ανώδυνη θεραπεία, χωρίς αναισθησία
 • Ορατή και άμεση μείωση της κυτταρίτιδας όλων των τύπων και σε όλα τα στάδια
Θεραπεία κυτταρίτιδας (coaxmed crf)

Η κυτταρίτιδα ίσως και να είναι αυτό που ενοχλεί τις γυναίκες περισσότερο επάνω στο σώμα τους - σίγουρα πάντως είναι ένα σύμπτωμα που απασχολεί τόσο αδύνατες, όσο και πιο εύσωμες. Η γνωστή "όψη φλοιού πορτοκαλιού", δημιουργεί στις γυναίκες αρκετά θέματα σε σχέση με την εμφάνισή τους.

Ευρυαγγείες σώματος

Αν έχετε ευρυαγγείες έχουμε λύσεις για την αντιμετώπισή τους, ώστε να μην κρύβετε τα πόδια σας:


Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Οι ευρυαγγείες είναι αραχνοειδείς φλέβες ή τηλαγγειεκτασίες ακριβώς κάτω από τη ν επιφάνεια του δέρματος. Οι ευρυαγγείες είναι διατεταμένα τριχοειδή αγγεία και μπορεί να καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια ή να είναι μεμονωμένες. Ευραγγείες εμφανίζονται τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Οι ευρυαγγείες ποδιών οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, όπως η ορθοστασία, ορμονικοί παράγοντες, η εγκυμοσύνη, η φλεβική ανεπάρκεια, η παχυσαρκία, κάποιος τραυματισμός και η κληρονομικότητα.

Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο μπορεί να σχετίζονται με ροδόχρου ακμή, υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο, τραυματισμούς, χρόνια χρήση κορτιζόνης. Ευρυαγγείες στο πρόσωπο επίσης εμφανίζονται μετά από χρήση κεριού ή μη ιατρικές μεθόδους καθαρισμού με ατμό στο δέρμα του προσώπου.

Η απότομη εμφάνιση πολλών ευρυαγγειών σε πρόσωπο και σώμα θα πρέπει να μας οδηγήσει στον δερματολόγο, καθώς μπορεί να υποδηλώνει υποκείμενο νόσημα.

Θεραπεία ευρυαγγειών

 • Θεραπεία ευρυαγγειών με σκληροθεραπεία
 • Θεραπεία ευρυαγγειών με Laser ΝΔ-YAG Laser (1064 nm)
Αφαίρεση τατουάζ

Η αφαίρεση τατουάζ δεν θεωρείται πλέον σπάνια, αλλά ούτε και ανέφικτη στις μέρες μας.

Όποιος και αν είναι ο λόγος, υπάρχει λύση και ο μόνος ειδικός που μπορεί να την προσφέρει, είναι ο Δερματολόγος, είτε σε συμβουλευτικό επίπεδο λύσεων ή στην εφαρμογή τους, καθώς το κάθε τατουάζ είναι μοναδικό και απαιτεί εξατομικευμένη αντιμετώπιση.

Χρησιμοποιείται ειδικό laser αφαίρεσης τατουάζ τοQ-Switched laser ή QA-Switch laser το οποίο έχει την ιδιότητα να εκπέμπει ενέργεια που απορροφάται επιλεκτικά από τη χρωστική του τατουάζ αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω ιστούς (επιλεκτική φωτοθερμόλυση).

Οι κόκκοι της κάθε χρωστικής έχουν συγκεκριμένο φάσμα απορρόφησης φωτός.

Ραγάδες - Τι είναι;

Οι ραγάδες είναι μια μορφή ουλών που δημιουργούνται στην επιδερμίδα και έχουν συνήθως γραμμοειδή διάταξη. Οι ραγάδες μπορεί να έχουν το χρώμα του δέρματος ή εμφανίζουν μια ερυθροϊώδη απόχρωση όταν είναι πιο πρόσφατες. Πρόκειται για ουλές που εντοπίζονται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, καθώς το δέρμα πάνω από τις ραγάδες είναι φυσιολογικό. Αντιθέτως το χόριο και ο υποδόριος ιστός εμφανίζει ένα ρήγμα που οδηγεί στην εμφάνιση της ραγάδας.

Laser Αποτρίχωσης - Πώς λειτουργεί;

Alexandrite laser (αλεξανδρίτης) που είναι και το αποτελεσματικότερο laser αποτρίχωσης. Το laser αυτό εκπέμπει μήκος κύματος στα 755 nm που απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της τρίχας.

Τρία είναι τα είδη laser αποτρίχωσης που χρησιμοποιούνται στην Δερματολογία.

Το laser αποτρίχωσης Alexandrite (αλεξανδρίτη) που εκπέμπει στα 755 nm και είναι το αποτελεσματικότερο, το laser αποτρίχωσης Diode (Διοδικό) που εκπέμπει στα 805 nm, αλλά υστερεί σε αποτέλεσμα σε σχέση με τον αλεξανδρίτη και το laser αποτρίχωσης ND-Y AG στα 1064 nm. Το τελευταίο χρησιμοποιείται και για αγγειακές βλάβες και εφαρμόζεται σε φωτότυπους IV και V κυρίως.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι πιο γνωστές εταιρείες: Candela, laser alexandrite Cynosure apogee, laser alexandrite Deka, laser alexandrite arion κ.α.